Image

Küçük Yatak Odaları İçin 10 Farklı Dekorasyon Fikri

Wednesday, October 27, 2021
İnci Metal Design
Yatak odalarını olduğundan daha ferah gösterecek küçük yatak odası dekorasyon fikirleri ile yatak odanızda dilediğiniz atmosferi yaratın!

Image

 

Yatak odaları birbirinden farklı büyüklüklere sahiptir. Dolayısıyla yatak odası dekorasyonu yaparken oda boyutunu göz önünde bulundurmak gerekir. Özellikle küçük boyutlardaki yatak odalarını dekore etmek oldukça zordur. Öte yandan küçük yatak odaları için dekorasyon fikirleri ile pratik depolama çözümleri yaratarak kolaylıkla dekoratif alanlara sahip olabilirsiniz.


Küçük yatak odası dekorasyonu sırasında yapılan hatalardan bir tanesi gereğinden büyük bir yatak odası takımı almaktır. Bu da yatak odasında özgürce hareket edebilmeyi engeller. Dolayısıyla yatak odası boyutunu göz önüne alarak mobilya seçimi yapmak gerekir. 


Peki küçük yatak odalarına uygun dekorasyon fikirleri nelerdir? Endüstriyel tasarım mobilya üreticisi İnci Metal Design olarak bu yazımızda küçük yatak odaları için dekorasyon fikirleri veriyor olacağız. 


Estetik ve Kullanışlı Küçük Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri



Eğer küçük bir yatak odasına sahipseniz yatak odanızı olduğundan çok daha geniş gösterebileceğiniz fikirlere yönelmeniz gerekir. Dolayısıyla küçük bir yatak odasını en kullanışlı hale getirmek için ilk olarak dikkatli bir planlama yapmalısınız. Bu doğrultuda pratik depolama çözümleri yaratarak var olan alandan maksimum verim elde edebilirsiniz.


İşte sizlere ilham olabilecek küçük yatak odaları için 10 farklı dekorasyon fikri!


Minimalist Mobilyalar Tercih Edin


Yatak odasında tercih edeceğiniz mobilyaları yatak odanızın boyutuna göre yapmalısınız. Aksi takdirde son derece bunaltıcı bir ortam ile karşı karşıya kalabilir ve adım dahi atacak bir yer bulamayabilirsiniz. 


Örneğin, İnci Metal Design ürünlerinden biri olan ve şık olduğu kadar minimal yapısı ile de dikkatleri üzerine çeken kütük sehpa ile hem eşyalarınızı koyabileceğiniz bir alana sahip olabilir hem de estetik tasarımı sayesinde yatak odanıza bambaşka bir hava katabilirsiniz. 


Ek olarak mobilyaları olabildiğince alçak seçerek küçük yatak odanızın boyunu çok daha yüksek gösterebilirsiniz. Böylece daha ferah bir yatak odası ortamı yaratabilirsiniz. Ayrıca ince bacaklı mobilyaları tercih ederek yine yatak odanızın büyük görünmesini sağlayabilirsiniz.


Açık Renkler Kullanın



Açık renk tonlar bir odayı her zaman daha büyük ve ferah gösterir. Bu nedenle küçük yatak odası dekorasyonu yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden bir tanesi açık renk tonlarını öne çıkarmaktır. Bunun için odanızın duvarlarını açık bir renge boyayabilirsiniz. Böylece odanızı olduğundan çok daha geniş gösterebilirsiniz. 


Bununla birlikte açık renkli mobilyalar da tercih edebilirsiniz. Hatta açık renkli kapılar ve açık renkli parkeler de odanızı çok daha geniş ve modern gösterecektir. Bu sayede yatak odanızda geniş ve ferah bir ortam yaratabilirsiniz.


Raflara Yer Açın


Küçük yatak odası dekorasyonu için duvarlarınıza raflar ekleyerek kitaplarınızı ve dekoratif eşyalarınızı koyabileceğiniz alanlar elde edebilirsiniz. Hatta büyük bir makyaj masası yerine kullanacağınız küçük ve fonksiyonel bir raf ile yatak odanızda alan açabilirsiniz. Ayrıca komodin yerine duvara monte bir raf kullanarak da yatak odası alanından tasarruf edebilirsiniz. 


Odak Noktası Oluşturun


Odak noktası, bir odada dikkati ilk çeken alan olarak yorumlanır. Yatak odalarındaki odak noktaları ise genellikle pencereler olarak karşımıza çıkar. Öyle ki odak noktalarında yapılan dekoratif düzenlemeler odada hoş bir ambiyans yaratır.


Siz de odak noktası alanlarında dekoratif düzenlemeler yaparak dikkati o bölgeye çekebilirsiniz. Bunun için pencere önünü dekoratif objelerle süsleyebilir veya yatağınızın üzerindeki duvarı kullanarak raf ekleyebilirsiniz. Böylece hem alandan tasarruf edebilir hem de şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.


Depolama Çözümleri Yaratın



Baza yataklar her ne kadar depolama alanına sahip olsa da maalesef ki küçük yatak odaları için pek de uygun değildir. Bu nedenle küçük yatak odası söz konusu olduğunda yatakların altına küçük saklama kutuları koyarak depolama alanı elde edebilirsiniz. Öte yandan çok fazla eşyanız var ise vakumlu hurç kullanmayı deneyebilirsiniz.


Masanızı Doğru Bir Şekilde Yerleştirin


Eğer yatak odanızda bir çalışma masanız var ise masanızın olabildiğince az yer kaplaması için duvara monte bir çalışma masası tercih edebilirsiniz. Böylece minimalist bir görünüm elde edebilir ve yatak odası alanından tasarruf sağlarsınız.


Ayrıca yatağınızın yanında bir komodin kullanmak yerine küçük yer kaplamayan bir çalışma masası yerleştirebilirsiniz. Böylelikle hem bir başucu sehpasına hem de çalışma masasına sahip olursunuz. 


Aydınlatma Seçimine Dikkat Edin 


Açık renk kullanımın aydınlık ve ferah bir etki yaratarak yatak odanızı daha geniş gösterdiğinden bahsetmiştik. Kısacası aydınlık katabilecek her durum yatak odanızı geniş gösterebilen bir etkiye sahip. Bu nedenle aydınlatma seçiminize dikkat etmeniz gerekir. 


Sarkıt lambalar yerine kullanacağınız küçük avizeler yatak odanızda çok daha geniş bir görünüm sunacaktır. Öte yandan lambader veya daha büyük avizeler yatak odanızı çok daha küçük gösterebilecek bir etkiye sahiptir.


Ayna Kullanımına Önem Verin



Ayna, alanı yansıtarak küçük odaları çok daha geniş gösterebilme özelliğine sahip bir objedir. Aynı zamanda ışığı da yansıtarak aydınlık bir ortam yaratan aynalar, dar ve küçük alanları geniş gösterebilen az sayıda objelerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. 


Ancak bu noktada aynayı yatak odanızda nereye yerleştireceğinize dikkat etmeniz gerekir. Dışarıdan gelen doğal ışığı odaya daha iyi yansıtabilmek için aynayı pencerenin tam karşısındaki duvara yerleştirebilirsiniz. 


Pırıl pırıl bir aynaya sahip olmak için aynanızı nasıl temizlemeniz gerektiğini buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.


Sade Desenler Tercih Edin


Yatak odanızı dekore ederken kullanacağınız eşyalarda sadelikten yana olmanız, yatak odanızı olduğundan çok daha büyük göstermenize yardımcı olacaktır. Örneğin, perde, yatak örtüsü yada halı gibi tekstil ürünlerinde abartılı renk ve desenlerden uzak durmalısınız. Aksi takdirde bunaltıcı bir ortama sahip bir yatak odası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. 


Küçük yatak odası dekore ederken mutlaka sade seçimler yapmaya çalışın. Böylece çok huzurlu bir atmosfer yaratabilir aynı zamanda bir illüzyon yaratarak çok daha geniş bir yatak odasına sahip olabilirsiniz. 


Yatağınızı Pencerenin Önüne Yerleştirin



Küçük bir yatak odasında alandan maksimum verimi elde etmek oldukça önemlidir. Bu nedenle yatağınızı pencerenin yanına yerleştirerek oda alanından tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca pencere ve perdeler yatak odasının odak noktasını oluşturduğu için yatağınızı odak noktasına doğru yerleştirerek dengeli bir tasarım elde edebilirsiniz.


Bu yazımızda sizler için faydalı olabileceğini düşündüğümüz küçük yatak odaları için dekorasyon fikirleri sunmaya çalıştık. Siz de önerilerimizden ilham alarak küçük yatak odalarınızı olduğundan çok daha büyük gösterebilir ve odanızın tasarımını en iyi hale getirebilirsiniz. 


Endüstriyel dekorasyon için tasarlanan birçok ürünü bulabileceğiniz İnci Metal Design aracılığıyla yatak odanızın dekorasyonunu tamamlayacak ürünlere ulaşabilirsiniz. Böylece yatak odanıza bambaşka bir hava katabilirsiniz!